woensdag 24 juni 2009

Mystieke boeken

Het Bernini Mysterie door Dan Brown

Omdat de film inmiddels uit is en ik dit boek nog steeds ongelezen in de kast had staan ben ik er maar eens aan begonnen. Toen ik de “Da Vinci Code” uit had heb ik gelijk alle boeken van Dan Brown aangeschaft. Dit is zijn tweede boek dat ik gelezen heb.
In dit boek maak je kennis met de Illuminatie een geheim genootschap, het CERN, het Vaticaan en Bernini. Het boek speelt zich voor een groot gedeelte af in Rome wat erg boeiend is. Ik heb veel interessante dingen gelezen over oude symbolen en rituelen die ik niet kende.
Het verhaal op zich is erg spectaculair, soms een beetje te, het gaat over de strijd tussen wetenschap en geloof. Sommige stukken deden me erg denken aan het boek “Dante’s val” van Arnaud Delande.
Het is zeker een aanrader als je een liefhebber bent van spannende en mystieke boeken.


De waterspuwer door Andrew Davidson

Vooral de kaft intrigeerde me erg vandaar dat ik dit boek heb gekozen.
In dit boek wordt het verhaal verteld van een porno acteur die door een ongeluk erg is verbrand. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis ontmoet hij Marianne Engel die verder als een rode draad door het boek loopt. Zij gaat door het vertellen van mooie verhalen over eerdere levens van haarzelf en anderen terug tot 700 jaar in de tijd, hierin speelt over een Duits klooster een grote rol. Soms zitten er bizarre stukken in vooral het gedeelte over Dante’s hel.Door de boeiende verhalen van Marianne vindt ik het een goed boek al denk ik dat dit niet een boek is die iedereen aanspreekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten