vrijdag 21 mei 2010

Eva's oog

Karin Fossum is een van mijn favoriete schrijfsters. Deze Noorse auteur heeft inmiddels 12 boeken geschreven die in het Nederlands zijn vertaald, waarvan de meeste thrillers.
Eva's oog is haar eerste boek dus ook een eerste kennismaking met inspecteur Konrad Sejer. Omdat ik de meeste van haar boeken heb gelezen "kende" ik hem al, wil je het goed doen moet je dus met dit boek beginnen. Ik vond de opbouw van het verhaal wel iets anders dan ik gewend was maar niet storend. Vanaf ongeveer de helft van het boek werd het hele verhaal in een keer verteld wat er allemaal gebeurde omtrent de moorden. Wat ik heel verrassend vond  was dat ze op het einde een verwijzing naar haar volgende boek maakte. Dit wist ik omdat ik dit boek al had gelezen.

Dit is waar het verhaal over gaat:

Als de schilderes Eva Magnus en haar dochtertje Emma langs een rivier wandelen en het lichaam van een man in het water aantreffen, krijgt het leven van de alleenstaande moeder een tragische wending. Want alle sporen van deze moord en die op de prostituee Maja, enkele dagen eerder, leiden naar Eva. De manier waarop ze geprobeerd heeft haar geldzorgen te verlichten, dreigt haar leven te verwoesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten