dinsdag 8 juni 2010

Die laatste zomer

Nadat ik helemaal onder de indruk was van het boek "haar naam was Sarah"  heb ik gelijk het andere boek van Tatiana de Rosnay gereserveerd.
Ook dit boek leest op dezelfde vlotte manier. Alhoewel het verhaal minder indrukwekkend is heb ik me er erg mee vermaakt. Het verhaal past ook heel goed bij het mooie zomerweer van de afgelopen tijd.
Antoine Rey heeft het perfecte cadeau voor de veertigste verjaardag van zijn zus bedacht: een lang weekend aan zee op het eiland Noirmoutier, waar hij en Mélanie in hun kinderjaren de vakanties doorbrachten. Hoewel ze fijne herinneringen hebben aan de eindeloze zomers, zijn beiden nooit meer teruggekeerd naar deze plek.

Antoine bevindt zich in een moeilijke periode van zijn leven: zijn werk als architect biedt weinig uitdaging meer en hij is verlaten door zijn vrouw van wie hij nog steeds houdt. Noirmoutier brengt vergeten herinneringen aan hun vroeg gestorven moeder naar boven en Mélanie komt tot een schokkende ontdekking. Het familiegeheim dat zij hiermee ontrafelt maakt Antoine kwetsbaar en onzeker. Zijn zus vindt dat hij het verleden moet laten rusten, zijn vader zwijgt en zijn puberende kinderen vragen zijn aandacht voor heel andere zaken. Dan ontmoet hij Angèle, die nieuwe betekenis geeft aan de woorden leven, liefde en dood.

1 opmerking:

 1. Hoi Riet,

  Bedankt voor je berichtje op mijn blog. Ik ga die van jou ook zeker in de gaten houden! Mooie
  layout heeft je blog!

  groetjes
  Belinda

  BeantwoordenVerwijderen