dinsdag 13 juli 2010

Nachtstorm

Ik kom er nu pas achter, na het lezen van dit boek van Johan Theorin dat het er een is uit een reeks van vier seizoenen over het Zweedse eiland Őland. Dit boek beschrijft de winter, het is het tweede boek uit de serie. Jammer dat ik het net in de zomer las.
Het is een boek dat ik lekker langzaam heb gelezen. Soms even wegleggen en alles laten bezinken, of bijkomen van de spanning. Ik ga zeker zijn eerste boek “Schemeruur” ook zeker een keer lezen.Joakim is in de dertig wanneer zijn vrouw dood wordt aangetroffen. Katrine is verdronken en de politie gaat ervan uit dat het een ongeluk was. Het jonge gezin was kortgeleden naar het eiland Öland in de Baltische Zee verhuisd om er een oud vuurtorenwachterskwartier in ere te herstellen.

Joakim blijft achter met zijn verdriet, zijn twee kleine kinderen en het te renoveren huis. Het wordt hem te veel, hij verliest zijn greep op de werkelijkheid en brengt steeds meer tijd door op de zolder van de stal, waar hij de rondwarende geest van zijn vrouw voelt.

Langzamerhand beseft hij dat de dood van Katrine allesbehalve een ongeluk was.

2 opmerkingen:

 1. Ziet er erg interessant uit!Ik ga eens even kijken of ze die hier in de bieb ook hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Riet,

  Ik heb het boek: Schemeruur inmiddels gelezen. Was een erg verrassend boek! ****

  groetjes
  Belinda

  BeantwoordenVerwijderen