zaterdag 18 december 2010

Schemeruur

Dit is het debuut van Johan Theorin, helaas zijn er pas twee boeken van hem. Hij is bezig met een kwartet, een boek over alle vier de seizoenen.
Dit is het "herfst" boek. Een tijdje terug heb ik ook al Nachtstorm, het winterboek gelezen. De boeken spelen zich of op het Zweedse eiland Oland.
Dit boek bestaat uit twee verhaallijnen. Het verhaal van Julia en haar vader, Julia's zoontje verdween twintig jaar geleden en over Nils Kant, een eigenaardige bewoner van het eiland.
Deze verhaallijnen worden afwisselend beschreven en komen op het einde heel verrassend bij elkaar. Wat me heel erg aansprak is de beschrijving van de sfeer op het eiland.
Ik kan me nu al verheugen op het volgende boek!!
Op een mistige dag aan het eind van de zomer verdwijnt op het Zweedse eiland Öland een zesjarig jongetje. Familie, politie en vrijwilligers zoeken dagenlang vergeefs het hele eiland af.
Twintig jaar later krijgt zijn moeder, Julia, een telefoontje van haar vader, die na zijn pensionering op Öland is blijven wonen. Er is bij hem een pakje bezorgd met daarin een kinderschoen.
Julia keert met tegenzin terug naar het eiland waar ze weer wordt geconfronteerd met het drama van de verdwijning van haar zoontje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten