vrijdag 18 maart 2011

De man van Manhattan

Al jaren is de Amerikaanse historicus Donald Christie bezig met zijn levenswerk: het ontcijferen van twaalfduizend zeventiende-eeuwse documenten. Dit unieke archief bevat materiaal dat de ontdekking en kolonialisatie van Manhattan door de Hollanders beschrijft.

Als Donald Christie tijdelijk in Nederland verblijft, krijgt journaliste Kes van Buren de opdracht een artikel over hem te schrijven. Het contact verloopt de eerste dagen moeizaam, maar langzamerhand raakt Kes steeds meer gefascineerd door het project waar Donald aan werkt. Dan verongelukt hij. Kes raakt ervan overtuigd dat iemand hem wilde tegenhouden. Tijdens haar onderzoek stuit ze op een verborgen deel van de geschiedenis van Manhattan dat te maken heeft met Peter Stuyvesant, de man die de Nederlandse kolonie met harde hand bestuurde. Als die informatie in verkeerde handen valt, kan dit een machtsstrijd tussen Nederland en Amerika teweegbrengen die zijn weerga niet kent. En Kes is niet de enige die dit weet...Voor de discussie van Crimezone heb ik dit boek gelezen, erg leuk is dat ook de schrijfster meedoet met deze discussie en je haar vragen kunt stellen.

Het verhaal was erg boeiend, al vond ik het geen enkel moment spannend.  Wat mij erg aansprak was  de informatie over het ontstaan van Manhattan. Voor mij was dit nieuw, erg interessant om hierover te lezen. Er deden veel personages mee die erg levendig werden beschreven. Ik ga zeker meer lezen van deze schrijfster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten