vrijdag 20 mei 2011

De jonkvrouw en de eenhoorn

Jean le Viste is een vijftiende-eeuwse edelman die op goede voet met de koning staat. Hij wil zijn statusverhoging aan het hof vieren en geeft een ambitieuze kunstenaar de opdracht om zes wandtapijten te ontwerpen.
De getalenteerde miniatuurschilder Nicholas des Innocents overwint snel zijn schroom als hij kennismaakt met Claude, de weelderige dochter van zijn patroon. Zijn poging haar te verleiden, zuigt hem in het web van kwetsbare betrekkingen tussen echtelieden, ouders en kinderen, geliefden en bedienden.
Het was de opdracht van zijn leven...

De gerenommeerde Brusselse wever Georges de la Chapelle neemt de grootste opdracht van zijn carrière aan. Nooit eerder heeft hij een opdracht aangenomen waarmee hij zoveel op het spel heeft gezet. Eenmaal in aanraking gekomen met een verlokkelijke, materialistische wereld, raken hij en zijn gezin door het project geobsedeerd en dreigen ze ten onder te gaan, ook al doordat ze in aanraking komen met de onbetrouwbare flierefluiter Nicholas des Innocents.
Het zou ieders leven veranderen...

Een heerlijke historische roman die zich voornamelijk afspeelt in Parijs en Brussel. Wat mij persoonlijk erg aansprak was de beschrijving hoe deze wandkleden werden geweven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten