woensdag 6 juli 2011

Enkele reis Sicilie

Op een dag krijgt Yvette Zomers te horen dat haar zoon Bernd voor de kust van Sicilië een duikongeluk heeft gehad. Wat onder water heeft plaatsgevonden, blijft vooralsnog duister. Maar er spoken nog andere vragen door haar hoofd: waarom heeft Bernd niet verteld dat hij juist daar ging duiken? Waarom bezocht hij de plek waar Yvette ooit een omstreden archeologisch onderzoek heeft geleid? Precies daar, waar twee jaar geleden ook zijn jongere zus Pelline is gestorven?

Yvette neemt het eerste vliegtuig naar Sicilië. Ze weet nog niet dat ze op het eiland zal moeten blijven, wil ze er ooit achter komen wat er is gebeurd. Langzaam maar zeker wordt haar duidelijk hoe beide kinderen onder haar carrière hebben geleden. En wat zich afspeelde terwijl zij weg was. Maar rusten kan het verleden daarmee nog lang niet.


Omdat ik in Siciliaanse sferen wilde komen heb ik dit boek gekozen. Het verhaal was erg rommelig en ik heb zelden een boek gelezen met zulke onsympathieke mensen, al waren ze wel heel beeldend beschreven. Spannend was het op geen enkel moment. Het positieve zat voor mij in de omgeving maar het verhaal sprak me verder niet zo aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten