dinsdag 16 augustus 2011

Offerande

Een Shetlandse legende vertelt over de Kunal Trows: een mannenvolk dat zwangere vrouwen en baby’s steelt en wisselkinderen achterlaat. Negen dagen na de geboorte van een zoon sterft de ontvoerde moeder. De zoons bezitten speciale gaven en hebben macht over andere mensen. Maar dat zijn maar mythen… Toch?

Tora Guthrie is net op de Shetlandeilanden komen wonen. Op een dag vindt ze in haar tuin een gemummificeerd lijk. Het hart is eruit gerukt en in de rug zijn runen gekerfd. Alles wijst op een rituele moord. Als verloskundige kan Tora zien dat het slachtoffer zwanger is geweest. Wat is er met de baby gebeurd? Samen met rechercheur Dana Tulloch probeert Tora aan de hand van een gevonden ring de identiteit van het slachtoffer te achterhalen. Dat blijkt niet eenvoudig te zijn. Tot haar ontsteltenis ontdekt Tora dat de Shetlandeilanden helemaal niet zo veilig zijn als gezegd wordt. En dat hun bewoners afschuwelijke wanpraktijken te verbergen hebben die terug te voeren zijn op de legende van de Kunal Trows...

Fantastische thriller dat zich afspeelt op de Shetland eilanden. Alleen de beschrijving van de omgeving is al een reden om het boek te lezen. Het verhaal is misschien af en toe wat erg toevallig maar het stoort niet. Het is een origineel en interessant verhaal dat erg prettig leest. Een auteur waarvan ik zeker de rest ook ga lezen!

1 opmerking:

 1. He Riet
  Sharon Bolton, dat is volop spanning. En ze heeft nog boeken, dus dat zit snor.
  Even zonder boek nu?
  Ik ga aan een nieuwtje beginnen, ben benieuwd, weer een nieuwe schrijver, toch voor mij, Stuart MacBride.
  groetjes
  Heidi

  BeantwoordenVerwijderen