dinsdag 18 oktober 2011

Het talent uit Twente

Het Jachtseizoen op Nieuw Talent is weer geopend!

Melany May is het tóptalent van de popacademie in Enschede. Haar jeugdvriendje Lukas Dikkers studeert aan het Instituut voor Nanotechnologie van de Universiteit Twente.                                 
Na de vuurwerkramp zijn ze elkaar uit het oog verloren. Maar niet uit het hart. Wanneer ze elkaar tien jaar later terugvinden, verdwijnt Melany echter spoorloos. Professor Steven Vermeer, een excentrieke hoogleraar Molecular Nanofabrication, helpt Lukas het verdwenen talent terug te vinden. En hij steunt hoofdinspecteur Frida Brandriet bij haar zoektocht naar de moordenaar van ex-juryleden van een talentenjacht. Samen komen ze erachter dat moord vandaag de dag niet alleen uit liefde, geldzucht of wraak wordt gepleegd, maar ook een eigentijds marketinginstrument is.


Helemaal vers van de pers had ik dit boek kado gekregen. Eigenlijk hou ik niet zo van boeken die zich in Nederland afspelen en dat doet dit boek zeker. Het is echt een promotie voor Twente (Enschede).
Het verhaal is echt iets wat in deze tijd speelt met alle talentenjachten op tv. Het was niet echt mijn type boek. Ik merk dat er me niet zoveel van is bijgebleven, het is alweer even geleden dat ik het uitgelezen heb. Misschien meer iets voor de wat jongere lezers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten