dinsdag 18 oktober 2011

De kok

Maravan is een uiterst getalenteerde, gepassioneerde kok. Op Sri Lanka heeft zijn oudtante hem ingewijd in de kunst van het koken, onder meer in het bereiden van lustopwekkende gerechten. Maar hij werkt ver onder zijn niveau als kokshulpje in een Zürichs sterrenrestaurant, want hij is asielzoeker. Als hij ontslagen wordt omdat hij af en toe een duur stuk keukengereedschap leent voor experimenten thuis met moleculair koken, stelt zijn heethoofdige collega Andrea hem voor gezamenlijk een cateringbedrijfje voor liefdesmenus te starten. Aanvankelijk koken ze voor stellen die door een seksueel therapeute worden aangedragen. Maar het succes van Love Food spreekt zich rond en een veel kapitaalkrachtigere clientle dient zich aan: politici en mensen uit het bedrijfsleven " en hun grijszones. Maravan is bezorgd dat hun zaak onfatsoenlijk wordt. En dat wordt het ook. Maar hij heeft het geld dringend nodig om zijn familie in Sri Lanka te ondersteunen.


Het karakter van Maravan vond ik erg goed uitgewerkt, zijn verhaallijn was erg boeiend om te lezen,  de andere personages vond ik wat minder goed uitgewerkt en soms wat verwarrend. In het boek waren telkens stukjes actualiteit van het moment waarop het verhaal speelde verwerkt wat voor mij niet zo veel toevoegde.

De recepten die in het boek gemaakt worden staan achter in het boek, een erg leuke toevoeging!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen