zaterdag 3 december 2011

Sporen op het ijs

Tijdens een nachtelijke sneeuwstorm in 1965 ontsnapt een gevangene uit de psychiatrische kliniek van Strängnäs. De volgende ochtend wordt hij teruggevonden, vermoord en bevroren in ijs, naast hem het lijk van een jonge vrouw. Deze moorden brengen een schok teweeg in het ogenschijnlijk zo rustige dorpje.
In 2005 bericht Fredrik Gransjö, een jonge journalist die recent in het dorp is komen wonen, over een veertig jaar oud schandaal in de kliniek. Een paar dagen later wordt Strängnäs opnieuw opgeschrikt door een wrede moord. De politie, de onderzoeksrechter én Gransjö moeten diep graven in het verleden om de waarheid over een tragisch verhaal van liefde, vriendschap en verraad boven water te krijgen.


Voor de leesclub van Crimezone heb ik dit boek gelezen. Ik begon met hooggespannen verwachtingen aan dit boek. In dit debuut van de Zweedse Lars Ramble, lees je het verhaal van een dubbele moord in de winter van 1965. Het verhaal springt regelmatig van de ene tijd naar de andere. Het verhaal is origineel en de goed omschreven omgeving maakt het tot een echte Scandinavische thriller. Een minpunt van dit boek waren de vele moeilijke Zweedse namen en de spanning die ontbrak. Ik denk dat dit de reden is dat ik het een lastig te lezen boek vond. Ik kwam niet goed in het verhaal en was blij dat ik het boek uiteindelijk uit had.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten