zaterdag 7 januari 2012

De vrouw die met vuur speelde

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist, en uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages en ze is een hacker van wereldklasse.
Drie moorden, een avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die aan een publicatie over mensensmokkel werkten, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala, een bekende uit haar verleden .


Omdat de films op tv werden uitgezonden, eindelijk maar eens "verplicht" verder met deze serie gaan, dit is het tweede deel. Ik wil eerst het boek lezen en dan pas de film kijken.
De eerste week van het nieuwe jaar heb ik ontzettend genoten van dit geweldige boek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten