vrijdag 17 februari 2012

Het huis van zijde

Het is november 1890, en Londen zucht onder een barre winter. Sherlock Holmes en Dr. Watson drinken thee bij de haard als een geagiteerde heer zich onaangekondigd aandient bij het beroemde adres 221b Baker Street. Hij smeekt Holmes om hulp, omdat hij sinds enkele weken achtervolgd wordt door een dubieuze man met een litteken. Holmes en Watson besluiten op onderzoek uit te gaan, en belanden in een reeks bizarre en duistere avonturen, die te maken lijken te hebben met het Huis van Zijde, een volslagen onbekende plek, maar wel een die levensgevaarlijk is. Gevaarlijker dan het duo ooit heeft meegemaakt.

Voor het eerst sinds de dood van Sir Arthur Conan Doyle, de schepper van Sherlock Holmes, verschijnt een Holmes-avontuur met toestemming van de erven, geschreven door de bestsellerauteur Anthony Horowitz. Het resultaat is Het Huis van Zijde: een ijzingwekkend goed geschreven en eersteklas mysterie voor een modern publiek, waarbij Horowitz wel volledig trouw is gebleven aan de sfeer van de oorspronkelijke boeken. Nog eenmaal neemt Holmes’ goede vriend Dr. Watson de pen ter hand om het talent en de brille te beschrijven van de grootste en excentriekste detective aller tijden: Sherlock Holmes
.

Ik "kende"Sherlock Holmes eigenlijk niet en hij heeft me ook nooit erg aangesproken. Na veel goede recensies te hebben gelezen heb ik voor dit boek gekozen. Het is me helemaal niet tegengevallen, een heerlijk boek om te lezen. Het boek speelt in de Victoriaanse tijd, je waant je echt in die tijd, sommige woorden kende ik niet. Het verhaal is niet heel spannend maar het liep wel anders af dan ik dacht. Het is zeker een aanraden als je een keer een detective wilt lezen.3 opmerkingen:

 1. Ik ben erg benieuwd naar dit boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt best mooi! Mijn zonen hebben een aantal van Horowitz' boeken gelezen, met plezier. Ik heb eigenlijk ook nooit wat over Sherlock Holmes gelezen, wel een film gezien vorig jaar. Misschien is het wel wat voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. *** Judith, dit is volgens mij het eerste (en laatste) boek van Horrowitz voor zover ik weet. Ik denk dat je in de war bent met Arthur Conan Doyle, de bedenker van Sherlock Holmes.

  Bedankt voor jullie reacties!

  BeantwoordenVerwijderen