zondag 25 maart 2012

Gerechtigheid

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse.

Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?


Derde en laatste boek uit de Millennium serie. Het verhaal gaat verder waar het in deel 2 is gestopt. 
In het begin kon ik heel moeilijk in het verhaal komen. De lange uitleg over "de Sectie" vond ik erg saai en ingewikkeld. Ik moest me er echt toe zetten om door te lezen. Pas in de tweede helft kwam voor mijn gevoel het verhaal pas echt goed op gang en heb toch nog heel erg genoten van dit boek.
Jammer dat deze serie uit is.

1 opmerking:

  1. hallo Riet, super boeken vind ik en de films ook!!
    Heb ervan genoten!!!!
    liefs, Syl

    BeantwoordenVerwijderen