woensdag 25 april 2012

Schijndood

Een verminkt slachtofferHet lichaam van een vrouw wordt gevonden. Ze is gestenigd.

Een eenzame stem
Henning Juul wordt achtervolgd door zijn verleden. Twee jaar
geleden heeft hij zijn zoon verloren, bij een brand in zijn huis. Als
hij weer aan het werk gaat, is hij mentaal en fysiek beschadigd. Hij moet opnieuw zijn best doen om serieus genomen te worden als misdaadverslaggever.

De moord
Henning gelooft niet dat de moord zo makkelijk valt op te lossen als de politie denkt. En dan wordt er weer een dode gevonden.    Dit boek heb ik van Crimezone gekregen om te buzzen. Direct toen ik het kreeg sprak het  me al aan. Ik was erg nieuwsgiering naar deze nieuwe Noorse schrijver.
Het boek begint met een proloog en wat daarin beschreven wordt, komt telkens in kleine stukjes terug in het boek. Dit is niet het eigenlijke verhaal, dat is de moord op een jonge studente.

De politie denkt al snel de dader te hebben gevonden. De getraumatiseerde journalist Henning Juul gaat op zoek naar de echte waarheid. Langzamerhand vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

Eigenlijk is er nog een derde verhaallijn over de BBD, dit vond ik wat minder geloofwaardig.

Tijdens het lezen van dit boek vroeg ik me af wat de titel met het boek te maken had, bijna op het einde dacht ik dat ik het wist en toen bleek het op het allerlaatst toch weer wat anders te zijn.

Het boek is in Noorwegen een bestseller, zou Nederland volgen? Begin juli is het boek te koop en ik raad het zeker aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten