vrijdag 13 april 2012

Zielsgeheim

Ondanks haar fascinatie voor de negentiende-eeuwse seriemoordenaar Jack the Ripper heeft de jonge Londense politieagente Lacey Flint nog nooit aan een moordonderzoek gewerkt. Totdat er op een avond een vrouw hevig bloedend door messteken over Laceys auto leunt, in haar armen valt en sterft. Als getuige moet Lacey een gepaste afstand tot de moordzaak houden, maar wanneer ze via een journaliste een brief ontvangt waarin een verwijzing naar Jack the Ripper en naar Lacey staat, blijkt dat onmogelijk. Is er een copycat killer aan het werk? Lacey weet als geen ander dat er volgens het patroon van de negentiende-eeuwse moorden nog meer slachtoffers gaan vallen. En zij kan weleens de volgende zijn…    

Dit boek mocht ik lezen voor Not just any book. Het is mijn tweede boek van deze auteur, hiervoor heb ik Offerande gelezen.

Het verhaal begint direct heel spannend als een onbekende vrouw in de armen van politie agente Lacey Flint sterft. Dit is het begin van een hele reeks vrouwen die op een gewelddadige manier worden vermoord. Wat is het verband tussen deze vrouwen en wat hebben ze gemeen met Lacey?

Doordat het grootse gedeelte van het verhaal vanuit het oogpunt van Lacey wordt verteld weet je dat ze dingen  verzwijgt. Het verhaal werd hierdoor wel wat ongeloofwaardig. Ik heb niet het gevoel dat ik Lacey goed heb leren kennen. Het verhaal was af en toe wat langdradig. De informatie over Jack the Ripper vond ik wel interessant. Heel mooi vond ik de beschrijving van Camden market in Londen.

Tijdens het lezen van dit boek heb ik op crimezone een interview met Sharon Bolton gelezen. Hierin stonden wat dingen over het verhaal wat ik liever niet van te voren wilde weten. Dit maakte het einde wat minder verrassend.

Ik heb dit boek wel met plezier gelezen maar wat mij betreft is het toch wat minder dan Offerande.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten