vrijdag 11 mei 2012

Moordenaar zonder gezicht

Wanneer zijn zeventienjarige Anna op brute wijze wordt verkracht en vermoord, stort de wereld van dr. Davis Moore volledig in. Het politieonderzoek loopt al snel vast: er is geen enkele aanwijziging te vinden voor dader of motief.

Na een jaar haalt dr. Davis Moore de eigendommen van zijn dochter op. Als hij tussen haar spullen sporen van DNA-materiaal van de moordenaar aantreft, stelt hem dat voor een dilemma. Moore, specialist op het gebied van fertilisatie an de New Tech Zwangerschapskliniek, ontwikkelt een duivelse gedachte: het inbrengen van het genetische materiaal bij een van zijn patiëntes om een exacte kopie van de moordenaar zijn dochter te creëren. Voor hem is dit de enige weg om de identiteit van de dader te kunnen vaststellen.

Dit boek heb ik gelezen voor de crimezone leesclub.
Bij het lezen van de inhoud kwam gelijk bij mij de vraag op:  Hoe ver ga je om de moordenaar van je dochter te vinden?
Heel ver dus….
Het boek bestaat uit twee delen waarom is me niet echt duidelijk. Bij elk hoofdstuk  stond wanneer het zich afspeelde dus het had ook gewoon door kunnen lopen.
De hoofdpersoon is dr. Davis Moore de vader van de vermoorde Anna. Hij besteedt veel tijd aan het vinden van de moordenaar. Ondertussen is er een verhaallijn over Mickey de barmhartige.  Aan het einde van het boek valt alles samen. Ook zijn er verwikkelingen met Sally , een detective en draait er veel om het computerspel Schaduwwereld.
Wat mij betreft was het allemaal een beetje “over de top”, de personages kwamen op mij erg onrealistisch over.  Ik heb lang over dit boek gedaan omdat het me niet echt in de greep kreeg.
Ik was bang dat het een SF verhaal zou, dit viel erg mee.1 opmerking:

  1. hallo Riet, slaap je nog wel na het lezen van dit soort bizarre boeken...??...;)
    groetjes, Sylvia

    BeantwoordenVerwijderen