dinsdag 29 mei 2012

Ze komt nooit meer terug


Toen ik deze trailer zag werd ik direct enthousiast en heb me opgegeven om dit boek te lezen voor Not Just Any Book. Ik was ook heel erg blij dat ik boek heb gekregen.

Het verhaal begint met de introductie van verschillende personen, in eerste instantie weet je nog niet wat ze met elkaar te maken hebben.  Het wordt al snel duidelijk hoe het ongeveer in elkaar steekt. Ondanks dat het niet zo heel verrassend was heb ik heel erg genoten van dit boek, de korte hoofdstukken maken dat je steeds door blijft lezen. Op het einde komt het tot een climax en volgt de spannende ontknoping.
Het enige nadeel van dit boek is dat het eigenlijk te snel gaat, misschien had de auteur iets dieper op de personages in kunnen gaan.
Wat mij betreft een aanrader en hopelijk snel een nieuw boek van deze Zweedse auteur.


 
Mike Zetterberg woont met zijn vrouw Ylva en hun dochtertje in een huis net buiten Helsingborg. Op een dag komt Ylva niet thuis uit haar werk. Mike gaat er aanvankelijk van uit dat ze iets is gaan drinken met wat collega’s, maar als ze de volgende ochtend nog niet thuis is, vreest hij het ergste.
De politie beschouwt hem als hoofdverdachte. Mike vecht om zijn onschuld te bewijzen én probeert zo goed en zo kwaad als het kan zijn verdriet de baas te zijn om hun dochtertje te beschermen. Hij is onwetend van het feit dat Ylva nog leeft en zich op een steenworp afstand van hun huis bevindt. Haar ontvoerder speelt een wraakzuchtig, sadistisch spel dat teruggaat naar een tragedie in hun beider verleden. Zal Ylva ooit kunnen terugkeren naar huis?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten