zaterdag 21 juli 2012

Obstructie

Jurist Dink Storp is bijna vijftig. Zijn vader leeft nog en zijn vrouw, met wie hij een jongvolwassen zoon heeft, is best oké. De midlifecrisis is zonder Harleys of affaires aan hem voorbij gegaan,maar echt gelukkig is hij niet. Zijn baan bij het Instituut voor Financiële Waarborg begint hem steeds meer tegen te staan en zijn baas maakt hem het leven zuur. Hoe nu verder? Als hij niet zo'n last had van obstipatie, zou Dink om zijn situatie kunnen lachen.
Wanneer de ellende een dieptepunt bereikt besluit Dink dat hij nog één keer iets wil doen wat de moeite waard is. Niet alleen wil hij de wereld een dienst bewijzen en het justitiële systeem een loer draaien, vooral wil hij nog eenmaal een intense emotie voelen, de kick beleven van iets doen wat hij nooit eerder heeft gedaan. Hij besluit om zijn gehate baas te vermoorden. Een moord voorbereiden en uitvoeren blijkt echter niet zo gemakkelijk te zijn. Zal Dink, voorheen een volstrekt normale en rechtschapen burger, ook werkelijk tot zijn daad overgaan?Dit is het laatste boek dat ik tijdens mijn vakantie las. Niet echt heel belangrijk maar de kaft vond ik zo mooi, een goed begin dus. Nadat ik Eet, het laatste boek van Suzanne Hazenberg uit had wilde ik dit ook graag lezen. 

Gaandeweg het boek voel je al een beetje aankomen wat er gaat gebeuren. Jammer dat de hoofdpersoon niet op een andere manier wraak heeft genomen op zijn baas nadat hij niets meer te verliezen had. Niet echt spannend maar wel weer een lekker boek om te lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten