zondag 28 oktober 2012

EB

Het lijkt een dag als alle andere. Vissersvrouw Geeske wacht op haar man Johannes, die na een dag op zee niet thuisgekomen is. De vrouwen van het eiland weten wat het betekent om te moeten wachten en niet te weten of hun mannen levend terug zullen keren.
Geeske doet de was, verzorgt haar kleindochter, graaft naar pieren, voert de kippen, bezoekt het graf van haar ouders - en terwijl haar handen werken, malen de gedachten door haar hoofd. Hoe ze jaren op een kind heeft moeten wachten. Dat het maar bij een kind gebleven is. Over de pijn van de geboorte en de kilte van de dood.
En dan zet Gezientje voet op het eiland. Er zit niets anders op dan samen met haar op Johannes te wachten. Maar komt hij nog terug?


Traag verhaal over een dag uit het leven van Geeske. Tijdens het wachten op haar man denkt ze terug aan belangrijke momenten uit haar leven. Er gebeurt niet veel, ik vond het verhaal vrij saai. Het boek had wel veel goede recensies, er zijn dus genoeg mensen die het wel een goed boek vinden. De kaft vond ik helemaal niet bij het boek passen, jammer.

1 opmerking: