woensdag 10 oktober 2012

Mortuarium

Leonard 'Chib' Moreno is de zoon van een Arabische hoer die is verkracht door Amerikaanse mariniers in de haven van Cannes. Hij beoefent het vak van lijkenbalsemer. Chibs leven gaat z'n gangetje tot op een dag Blanche Andrieu, een nogal onevenwichtige, maar zeer verleidelijke vrouw, Chib het verzoek doet haar overleden dochtertje Elilou te balsemen. Het is haar bedoeling het meisje ten toon te stellen in haar privé-kapel. Chib aarzelt, maar neemt de opdracht aan, omdat hij zich sterk tot haar aangetrokken voelt.
Chib en Blanche beginnen een geheime affaire. Tijdens zijn werkzaamheden komt hij erachter dat het meisje Elilou waarschijnlijk mishandeld is. Geïntrigeerd en achterdochtig geworden gaat hij op onderzoek uit. Uit alle macht probeert vervolgens iemand te verhinderen dat de bizarre waarheid over het gezin van Blanche Andrieu aan het licht komt. Een kettingreactie van gebeurtenissen komt op gang die uitloopt op een onverwachte en gruwelijke apotheose.

Dit is een erg bijzonder boek, voornamelijk door de reeks bizarre en vaak gruwelijke gebeurtenissen. Het boek leest heel vlot en vaak moest ik lachen om Greg, de beste vriend van Chib. Deze personage gaf het boek ook een vrolijke kant. Vooral tegen het einde werd het wel steeds ongeloofwaardiger. Wat mij betreft is dit boek een echte aanrader als je tegen morbide verhalen kunt, ik vond het een spannend boek en kon het moeilijk wegleggen!
1 opmerking: