woensdag 14 november 2012

Genadeslag

1528: Een jonge franciscaner monnik arriveert in het kleine Noorse kustplaatsje Bergen. Als hij daar enige tijd later weer vertrekt heeft hij een grote collectie messen en mensenhuiden bij zich.
2010: Het lijk van een museumconservator wordt gevild en onthoofd gevonden in Richmond, Virginia. Kort daarna wordt er nog een gevild lijk ontdekt, in Trondheim, Noorwegen. De Amerikaanse Felicia Stone leidt het politieonderzoek. Beide zaken lijken verband te houden met een eeuwenoud manuscript, geschreven op perkament van mensenhuid.
De zoektocht naar het Johannesboek is begonnen.De beschrijving op de achterkant van dit boek sprak me erg aan, daarom heb ik deze meegenomen uit de bibliotheek.  Het is een goed debuut van de Noorse schrijver Jorgen Brekke. Het verhaal speelt zich afwisselend af in Trondheim en Richmond, in beide steden is een gevild en onthoofd lijk aangetroffen. Wat is het verband tussen deze zaken? De Noorse inspecteur Odd Singsaker en de Amerikaanse Felicia Stone gaan samen achter de verdachten aan en proberen het raadsel te ontrafelen. Ook is er nog een verhaallijn uit de 16e eeuw, hierin kom je steeds meer te weten over de monnik en het Johannesboek.
 
Af en toe is het erg luguber en soms zijn de gebeurtenissen net iets te toevallig maar verder heb ik dit boek met veel plezier gelezen en hoop op meer van deze schrijver.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten