donderdag 27 december 2012

De stilte na Sarah

Erik Steinbeck en zijn vrouw Winnie Mason zijn verhuisd naar Carmine Street in York, nadat hun dochtertje Sarah is ontvoerd. Hij is een schrijver die al jaren geen roman meer heeft kunnen schrijven, zij een beeldend kunstenaar die alleen nog maar in staat is het moment van de ont­voering te schilderen. Terwijl Erik probeert te accepteren dat Sarah dood is, beweert Winnie dat ze nog leeft.
Dan gebeuren er vreemde dingen. Wat doet Winnie op straat en waarom ontkent ze dat ze daar was? Waarom wordt ze voor iemand anders aangezien? Erik blijft achter met veel vragen en gaat op zoek naar de antwoorden.


We kwamen naar New York met vier volle koffers en twee lege harten....

Dit is de eerste (mooie) zin van dit boek en er volgen er nog veel meer. Ik had een zin in een Scandinavische thriller en na een goede recensie te hebben gelezen, voor dit boek gekozen. Het was een heel ander boek dan ik had verwacht. Heel lang dacht ik dat het een roman was, tot de spannende ontknoping op het einde. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in New York wat prachtig is beschreven. De melancholische hoofdpersoon neemt je mee door de stad terwijl hij op zoek is naar antwoorden op zijn vele vragen.  Een boek dat ik in een ruk heb uitgelezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten