woensdag 19 december 2012

Stormvloed

Vonne Hollmanns wereld stort in als bij haar man Rudi een terminale vorm van kanker wordt geconstateerd. Ze wil hem verzorgen, de tijd die hun rest samen doorbrengen, maar dat wordt haar niet gegund. Rudi leidt een gecompliceerd onderzoek naar een moord in een naburig kasteel, waarin een religieuze commune is gevestigd. Onder de bezielende invloed van charismatisch leider Jesjoea geloven diens volgelingen in een spoedig catastrofaal wereldeinde, maar ook in een nieuw, verlicht leven daarna. En da arbij is een van de leden ook nog eens hun dochter Nadia…
Om haar gezin bij elkaar te houden neemt Vonne haar intrek in de Zuid-Limburgse commune. Daar overheersen inmiddels verbijstering en angst: het lijkt erop dat de moordenaar binnen de eigen gemeenschap moet worden gezocht. Wie? Zullen er meer slachtoffers volgen?
Paniek kruipt langzaam maar zeker onder Vonne’s huid als de dader steeds dichter bij lijkt te komen.Met een zucht heb ik het boek Stormvloed dichtgeslagen. Het einde was erg mooi. Ik wil niet teveel over dit boek zeggen omdat ik bang ben dat ik spoilers weggeef.
Er zit lekker veel vaart en spanning in het verhaal en het past perfect bij de tijd van het jaar en 21 december 2012. De verrassende wendingen maken dat je alleen maar wil doorlezen.

Dit is mijn tweede boek van Corine Hartman, eerder las ik al Hels verlangen. De moeder / dochter relatie komt in beide boeken sterk naar voren. Knap dat dit zo mooi in het verhaal is verweven.

Mijn volgende boek van haar ligt ook al klaar, het is de verhalenbundel De Ondergang. Deze heb ik pasgeleden gekocht toen ik bij een zangvoorstelling was waar Corine vertelster was. Je kon na afloop boeken kopen en door haar laten signeren.

2 opmerkingen: