zondag 10 februari 2013

Vijf

In de vroege ochtendmist wordt en een weiland het lichaam van een vrouw gevonden. Ze is vermoord, op haar voetzolen zijn coördinaten getatoeëerd. Bij de aangegeven plek wordt een andere macabere vondst gedaan: een in plastic verpakte hand en een raadsel met nieuwe coördinaten.
Rechercheur Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger krijgen de opdracht op zoek te gaan naar de moordenaar, maar kunnen slechts het door de dader uitgezette spoor volgen. Dan worden ook de door hen verhoorde getuigen vermoord, en lijkt de cirkel zich te sluiten. Wie volgt wie, en waarom?


Dit boek mocht ik lezen voor de Crimezone leesclub. Het verhaal sprak me direct aan vandaar dat ik me hiervoor opgegeven had.
De auteur is een Oostenrijkse die al meerdere kinderboeken heeft geschreven. Dit is haar eerste boek voor volwassenen.

Toen ik begon met lezen had het verhaal me direct in de greep. Na de vondst van het eerste lijk volgt een speurtocht door de omgeving. Dit gebeurt door middel van aanwijzingen met steeds nieuwe coördinaten voor een GPS apparaat. Op de aangegeven locaties worden meerdere lugubere vondsten gedaan.
Wat heeft dit alles met elkaar te maken? Wat is de verbintenis tussen de slachtoffers?
Dit zijn de vragen die Beatrice en Florin proberen op te beantwoorden. Ondertussen kom je met hele kleine beetjes te weten wat er vroeger met Beatrice is gebeurd. Heeft dit iets met deze zaak te maken? Pas op het einde had ik door hoe het  allemaal in elkaar stak en wie de dader was.

Heel erg leuk vond ik het om kennis te maken met de wereld van geocaching. Ik had er weleens van gehoord maar me er nog nooit in verdiept.
Toen ik op de website hierover keek zag ik dat er diverse caches bij mij in de buurt waren verstopt.

Het verhaal is niet echt spannend maar wel origineel en zeker een aanrader!
Het is een boek dat erg lekker weg leest ondanks dat het vrij dik is, ik had het in no time uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten