vrijdag 15 februari 2013

Villa Rosa

Alice, een jonge twintiger die bol staat van de energie, wil zoveel mogelijk uit het leven halen. Het gelukkigst is ze als ze kookt en Alice twijfelt dan ook geen moment als haar baas, de Italiaanse chef-kok Tonino, haar voorstelt een zomer lang naar Italië te gaan om de échte Italiaanse keuken te leren kennen.
Samen met haar beste vriendin vertrekt Alice naar Villa Rosa, een oude, statige villa aan de Italiaanse kust. Daar ontmoet ze Babetta, een oude vrouw die jarenlang de tuin van Villa Rosa heeft onderhouden. De liefde voor het koken bindt de twee vrouwen direct en onder de Italiaanse zon delen ze lief en leed met elkaar. Maar er is nog iemand die indruk op Alice maakt, de onweerstaanbare Lucio, de broer van Tonino...Ik was even toe aan een luchtig tussendoortje en koos voor een boek van Nicky Pellegrino. Nog nooit had ik iets van haar gelezen.

Het verhaal stelt niet veel voor,  de mooie beschrijving van het Italiaanse landschap en het lekkere eten zijn de pluspunten verder gebeurt er eigenlijk niets.  Dit boek moet je eigenlijk in de zomer lezen aan de rand van een zwembad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten