zondag 10 maart 2013

Duivelsrug

Jeff Meeks, hoofdpersoon uit De voeder, is neergestreken in de woestijn van Arizona, 'geen verblijfplaats voor mensen die van luxe houden, of van uitjes met de buren'. Hij maakt er kennis met Kaya, die met haar gehandicapte man Len in een trailer woont. Er ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap tussen hen: Len denkt dat Jeff zijn zoon is en Jeff begint Kaya als zijn moeder te zien. Zo houden de drie elkaar gezelschap in de meedogenloze woestijn. Totdat Jeff op een dag Kaya en Len levenloos aantreft en besluit koste wat het kost met de moordenaars af te rekenen.
Ooit (in 2006) heb ik De voeder met heel veel plezier gelezen. Duivelsrug is min of meer het vervolg maar heel goed zelfstandig te lezen.

Jeff Meeks is op de vlucht en verblijft in de woestijn van Arizona.
Hij maakt kennis met zijn buren Len en Kaya, vooral Kaya maakt een bijzondere indruk op hem, ze is als een moeder voor hem.
Maar is ze wel eerlijk geweest en wat hebben ze te verbergen. Na hun dood gaat Jeff op onderzoek uit. Dan begint een slapstickachtige zoektocht waarin iedereen achter iemand aanzit met hetzelfde doel.

Het las wel lekker vlot, maar naar mijn mening heeft de schrijver niet het niveau gehaald van zijn vorige boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten