vrijdag 1 maart 2013

Engelbewaarders

In een bos aan de rand van Stockholm wordt het aan stukken gesneden lijk van een jonge vrouw gevonden. Ze wordt geïdentificeerd als Rebecca Trolle, een studente die twee jaar geleden is verdwenen. Wanneer Fredrika Bergman en haar team de dood van Rebecca onderzoeken, doen ze nog meer macabere vondsten. Het spoor leidt naar een oudere schrijfster en een obscure club van filmliefhebbers, die zich de Engelbewaarders noemt.Na het lezen van Ongewenst en Verzwegen eerdere boeken van deze schrijfster had ik erg veel zin om aan dit derde boek van haar te beginnen.

Ook in dit boek speelt het privéleven van Alex, Fredrika en Peder een grote rol, ze vormen samen een team en onderzoeken de moord op een jonge studente. Ze hebben alle drie problemen die deels te maken hebben met het raadsel van de Engelbewaarders. Dit mysterie  proberen ze op te lossen maar hun samenwerking wordt op de proef gesteld doordat niet iedereen alle informatie deelt en ze zelf op onderzoek uit gaan. Dit is, alhoewel ik het wel wat te toevallig vond goed verwerkt in het verhaal.
Dit boek vond ik iets minder dan de voorgaande boeken, misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen. Wel heeft de schrijfster een mooi en verrassend einde aan het verhaal gemaakt. Dit maakt dat ik nu alweer erg nieuwsgierig ben naar het volgende boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten