zondag 31 maart 2013

Het chalet

Hartsvriendinnen Annelies en Sara kennen elkaar al sinds de basisschool. Annelies en haar man Wim willen graag kinderen, maar het lukt Annelies niet om zwanger te worden. Hoe meer mislukte pogingen, hoe verbetener Annelies wordt. Wanneer Wim in een dronken bui vreemdgaat is dat voor Annelies een teken dat ze hun leven drastisch om moeten gooien: zij en Wim vertrekken naar ijsland om daar een Bed & Breakfast te beginnen.

Een tijd na hun vertrek nodigen ze Sara en haar nieuwe vriend uit om de vakantie op ijsland door te brengen. Sara verheugt zich er enorm op om eindelijk weer eens goed met haar vriendin bij te praten. Ondanks het hartelijke weerzien merkt ze dat er toch nog spanningen zijn in het huwelijk van Annelies. Er gebeuren vreemde dingen. Wanneer Wim hen de stuipen op het lijf jaagt met een eng verhaal, probeert Sara zich daar niets van aan te trekken. En dan verdwijnt het kamermeisje...

Echt diepgang heeft het verhaal niet, het is een boek waar je niet bij hoeft na te denken en is lekker om tussendoor te lezen. Het past wel prima bij dit veel te koude weer.

1 opmerking:

  1. Inderdaad heel toepasselijk met dit weer. Twee dagen verschil en we hadden een witte pasen gehad ... Zou weer eens iets anders geweest zijn. ;-)
    Lees nu maar een boek over de lente ... dat we ons bij de volgende bespreking in de zon kunnen wentelen.

    BeantwoordenVerwijderen