woensdag 17 april 2013

Kinderen van de regenboog 
Evy Van Hemelen, 19, woont bij haar oma in Hulshout en studeert Toegepaste Economische Wetenschappen in Antwerpen, waar ze ook een studentenkamer huurt. Althans, dat is wat iedereen dacht. Wanneer Evy op een vrijdagavond in oktober niet terugkeert uit Antwerpen, wordt er een onderzoek opgestart waaruit al vlug blijkt dat Evy er een verborgen leven op nahoudt. Ze blijkt niet op de studentenkamer te verblijven en ze is al evenmin ingeschreven aan de universiteit. Wat aanvankelijk lijkt op een gril van een losbandige tiener krijgt een heel andere dimensie wanneer haar gsm wordt gevonden. Daarop wordt een foto aangetroffen van een vermoorde vrouw, met op de achtergrond een vreemde boodschap in bloed. Vanaf dat moment komt het onderzoek in de handen van Coppens en Degraaf van de FGP Turnhout terecht. Na een tijdje wordt duidelijk dat Evy connecties had met een ietwat mysterieus genootschap van paganisten dat zich Kinderen van de Regenboog noemt. Maar de hamvraag blijft: wat is er met Evy gebeurd?


Dit boek had mijn interesse gewekt tijdens een leesclub op crimezone. Bij mijn  bibliotheek heb ik een aanschafverzoek gedaan en na een tijdje wachten kon ik dit boek eindelijk ophalen.

Het verhaal begon met twee verhaallijnen en ik zat direct goed in het verhaal. De personages zijn erg mooi beschreven, ik had gelijk een beeld bij de personages.
Regelmatig moest ik lachen om de Belgische (voor mij onbekende) uitdrukkingen, er zit veel humor in dit boek.

Hier is een voorbeeld van een leuke zin:

De gloednieuwe plasmateevee die in de hoek van de kamer stond te blinken misstond in deze woonruimte even erg als een warm ingeduffelde Eskimo op een naturistenstrand.

Interessant  is dat je tijdens het lezen iets te weten komt over paganisme, ik had hier nog nooit van gehoord. De verhaallijnen zijn prima afgewerkt, wat mij betreft is dit boek dik 4 sterren waard en een aanrader! Het is niet echt spannend maar dat heb ik niet gemist.
Ga zeker de eerdere  boeken van  Danny Beyens ook lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten