woensdag 1 mei 2013

Hotel aan zee

In de zomer is het gezellig druk in het badplaatsje Stoneybridge. Overal slenteren vakantiegangers rond en de stranden zijn bezaaid met emmers, schepjes en zandkastelen. Maar in de winter begeeft bijna niemand zich naar de prachtige stranden en de woeste kliffen die samen de ruige westkust van Ierland vormen. De enkeling die toch naar de kust gaat, kan niet om hotel Stone House heen. Daar kan iedere gast rekenen op een warm welkom van eigenaresse Chicky Starr, ongeacht de reden van zijn komst. Zo dragen Henry en Nicola een afschuwelijk geheim met zich mee, ziet de vrolijke verpleegkundige Winnie haar vakantie in het water vallen en komt John op de bonnefooi aanwaaien nadat hij zijn vlucht heeft gemist. De excentrieke Freda is paragnost - en parttime kapper. En dan is er nog Nora, een zwijgzame oudere dame die overal zo het hare van lijkt te denken.

Ik mocht meedoen met de leesclub van chicklit.nl. Normaal gesproken lees ik bijna nooit dit soort boeken. Het kwam voor mij precies op het juiste moment, ik was een beetje druk en gestrest. Dit boek is echt een heerlijk om bij weg te dromen en lekker te ontspannen.
Elk hoofdstuk is een verhaaltje apart en verteld over het wel en wee van de desbetreffende personen, deze komen allemaal samen in het hotel van Chicky Starr.

Dit is het laatste boek van de vorig jaar overleden Maeve Binchy.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten