zondag 14 juli 2013

HEXWie er wordt geboren is gedoemd er tot zijn dood te blijven. Wie er zich vestigt komt er nooit meer weg. Het ogenschijnlijk pittoreske dorpje Beek is in de greep van de Wylerheks, een vrouw uit de zeventiende eeuw wier ogen en mond zijn dichtgenaaid. Zwijgend loopt ze door de straten en dringt ze de huizen binnen, nachtenlang staat ze aan je bed. Iedereen weet dat haar ogen nooit mogen worden geopend. Er wordt alles aan gedaan om haar aanwezigheid geheim te houden. Maar als een groep jongeren besluit viral te gaan met de heks, laat ze de moderne samenleving langzaam maar zeker afglijden naar middeleeuwse praktijken. En dan is de wraak van de Wylerheks nog niet eens begonnen...
Naar dit boek was ik heel nieuwsgierig. In het begin moest ik even wennen aan het taalgebruik, waarschijnlijk val ik niet in de doelgroep, ik denk dat het een geschikt YA boek is. Toch heb ik ontzettend genoten van dit boek. Het is zo origineel, ik kan geen boek bedenken waar ik het mee kan vergelijken.
Leuk is dat het verhaal zich afspeelt in Nederland, niet eens zo ver bij mij vandaan.
Vanaf het begin kon ik het boek bijna niet wegleggen. Je leeft mee met de bewoners van het dorpje Beek en vooral met de familie van Stefan de Graaf. Zijn oudste zoon begint met een groepje vrienden de heks uit te dagen. Het begint onschuldig maar ze gaan steeds verder. Dan neemt ze wraak, of zijn het de bewoners zelf die het noodlot over zich afroepen.
Ik kan alleen maar zeggen: lezen als je durft!
 
Bekijk hier de trailer:  
 
 

3 opmerkingen:

  1. Het klinkt inderdaad heel apart. Bijna te apart om geloofwaardig te zijn - maar toch ben ik wel heel benieuwd...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag allen, ik ben het boek aan het lezen en ik kan het simpelweg niet wegleggen.Wanneer komt er een verfilming van ? Het zou denk ik de beste Nederlandse film ooit kunnen worden! Applaus voor deze jonge schrijver die vanaf nu tot mijn favorieten behoort.

    BeantwoordenVerwijderen