woensdag 3 juli 2013

Ik zie alles


Sinds haar jeugd lijdt Nadine aan claustrofobie, en hoewel ze als psychiater alles af weet van dwangmatigheid, heeft ze haar eigen angsten nooit kunnen verklaren. Dan krijgt Nadine in het ziekenhuis een patiënte die een zelfmoordpoging ondernomen heeft, en uit de gesprekken die Nadine met haar voert blijkt dat ze een gedeeld verleden hebben. De vrouw probeerde met haar daad te ontkomen aan de greep van de charismatische cultleider van een sekte, waar Nadine in haar vroege jeugd ook enkele maanden heeft doorgebracht. Wanneer de vrouw alsnog zelfmoord pleegt, voelt Nadine zich verantwoordelijk voor haar dood en doet ze verder onderzoek naar de sekte. Maar al snel wordt duidelijk dat de sekte ook interesse heeft in Nadine en haar dochter.Dit is het derde boek van Chevy Stevens. De voorgaande Vermist en Onwetend heb ik met veel plezier gelezen.

Psychiaters spelen een belangrijke rol in Stevens boeken zo ook in dit boek. Dit keer is Nadine de hoofdpersonage zelf werkzaam als psychiater. Ze probeert iedereen te vertellen (ook in haar privé leven) hoe het allemaal moet maar ondertussen lukt dit niet met haar eigen leven. Door een patiënte die ze in behandeling heeft wordt ze geconfronteerd met haar eigen verleden. Door flashbacks komt ze er achter wat haar vroeger is overkomen en waar haar claustrofobie vandaan komt.

De spanning laat dit keer erg lang op zich wachten en het verhaal was wat voorspelbaar. Hierdoor haalde dit boek wat mij betreft niet het niveau van haar vorige boeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten