woensdag 21 augustus 2013

De teruggekeerden

Op een zonnige dag in augustus 1966 verdrinkt  de achtjarige Jacob, zoon van Lucille en Harold Hargrave. Bijna vijftig jaar later staat hij voor hun deur. Blakend van gezondheid, nog steeds acht jaar oud.

Een Jacob is niet de enige die is teruggekeerd uit de dood. Overal in de wereld duiken Teruggekeerden op, en al gauw zijn het er zo veel dat steeds meer mensen zich bedreigd voelen. Niemand begrijpt waarom het gebeurt, hoe het mogelijk is. Maar één ding is zeker: in de chaos die volgt zal iedereen uiteindelijk een keuze moeten maken.
Dit bijzondere boek mocht ik als prereader lezen voor Not Just Any Book. De omschrijving sprak me direct aan, wie hoopt er nu niet dat je je overleden dierbaren nog eens mag zien...

Dit overkwam Lucille en Harold, hun zoontje Jacob staat na 50 jaar weer voor hun deur. Maar hij niet alleen, er komen steeds meer zogenaamde teruggekeerden terug. Om ze allemaal te kunnen huisvesten wordt het rustige plaatsje Arcadia geannexeerd tot een soort kamp. Ook Jacob en Harold komen hierin terecht. De ruimte wordt steeds minder en je voelt aankomen dat het mis gaat met zoveel mensen bij elkaar. De oorspronkelijke inwoners van Arcadia komen steeds meer in opstand, zij voelen zich bedreigd en accepteren de situatie niet meer, met alle gevolgen van dien.

De teruggekeerden is een prachtig boek, het verhaal is prettig leesbaar geschreven, is moeilijk weg te leggen en toen ik het uit had moest ik het eerst goed te laten bezinken, ik heb er nog een hele tijd over nagedacht.

Het verhaal leest als een film, de filmrechten voor dit boek zijn dan ook al verkocht voordat het boek uitkwam. Lijkt me zeker de moeite waard om t.z.t. deze film te gaan zien.

Dit boek is vanaf 27 augustus in te koop.

Harlequin en Not Just Any boek bedankt voor het beschikbaar stellen van dit boek!1 opmerking:

  1. Toen ik de korte inhoud las dacht ik... is dit een of andere film die ik gezien heb... :) klinkt heel aantrekkelijk! Voeg ik toe aan mijn verlanglijstje!

    BeantwoordenVerwijderen