woensdag 11 september 2013

Voor jou

 
Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?Dit boek zou ik nooit hebben gekozen op basis van de kaft. Het ziet eruit als een chicklit of een zoetsappige roman, zoiets lees ik alleen als ik ziek ben of op vakantie. Maar hierover had ik zoveel enthousiaste berichten en aanbevelingen gelezen dat ik nieuwsgierig werd en het reserveerde bij de bieb. Ik begon dus met de nodige scepsis.

Het is wel een cliché verhaal, een eenvoudig meisje dat nog nooit van huis is weggeweest gaat zorgen voor een rijke (gehandicapte) jongen die al veel van de wereld heeft gezien.
In het begin klikt het totaal niet tussen de twee maar ze groeien steeds meer naar elkaar toe. Hij stimuleert haar meer te ondernemen, zij wil alleen als hij met haar mee gaat.
Maar dit is niet het hoofdonderwerp in dit verhaal. Het gaat om iets anders namelijk loslaten van zekerheden, liefde, familie en leven.

Ondanks dat dit niet mijn favoriete genre is heb ik toch genoten van dit aangrijpende verhaal. Het is geschreven in een makkelijk leesbare schrijfstijl.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten