vrijdag 22 november 2013

Maalstroom


Inspecteur Rino Carlsen van de politie in Bodo krijgt te maken met twee gruwelijke misdaden. Beide slachtoffers zijn mannen, die ternauwernood aan de dood zijn ontsnapt en geen enkele herinnering hebben aan de gebeurtenis. De een wordt vastgeketend gevonden aan een rots in het ijskoude zeewater. De ander heeft zeer ernstige brandwonden en is vastgemaakt aan een verwarmingsketel van een leegstaand loods.
Betreft het een afrekening in de privésfeer? Carlsens onderzoek voert hem naar het afgelegen dorpje Bergland, waar de politie de handen vol heeft aan een reeks macabere moorden.
 
Dit boek bevat twee verhaallijnen, het ene speelt zich af in Bodo, hier onderzoekt Rino Carlsen de gepleegde misdaden. De andere verhaallijn speelt zich af in Bergland 300 kilometer noordelijker in Noorwegen. Er worden aan het strand vermoorde vrouwen gevonden, aan dit onderzoek werkt Niklas Hultin mee. Langzaam wordt steeds duidelijker dat er een verband bestaat tussen beide zaken.
 
Er waren naar mijn mening wel wat veel "toevalligheden" waardoor het verhaal ongeloofwaardig overkwam, het verhaal pakte me lange tijd niet, het kwam pas goed tegen het einde. Toen vond ik het ook spannend worden en was verrast door de ontknoping.
Zoals meestal bij een Scandinavische thriller heb ik ook deze keer weer genoten van de mooie locaties waar het verhaal zich afspeelde.
 
 

1 opmerking:

  1. Jammer dat het niet was wat je gehoopt had. Duidelijke recensie, Riet !

    BeantwoordenVerwijderen