maandag 11 november 2013

Nachtfilm

De jonge, mooie Ashley Cordova wordt op een koude oktoberavond dood teruggevonden in een verlaten pakhuis in Manhattan. Het lijkt alsof ze zelfmoord heeft gepleegd, maar onderzoeksjournalist Scott McGrath vermoedt dat er meer aan de hand is. Hij volgt de familie Cordova al jaren, en is geobsedeerd door Stanislas Cordova, beroemd film-noirregisseur en de vader van Ashley. Cordova is al jaren niet meer in het openbaar gesignaleerd en het vermoeden is dat hij zich teruggetrokken heeft op z n landgoed The Peak. Vastbesloten het mysterie rondom Ashley s dood te ontrafelen gaat McGrath op onderzoek uit en delft hij dieper in de duistere wereld van dochter en vader. Een speurtocht langs een inrichting, duistere nacht clubs en onderwereldfiguren volgt, totdat het lijkt alsof McGrath zich in een film van Cordova zelf bevindt en hij vraagt zich af: is hij het volgende slachtoffer? Marisha Pessl is terug met deze fantastische, hallucinerende en duizelingwekkende roman over de dunne scheidslijn tussen feit en fictie..

Deze tekst komt van de website van Marisha Pessl, hierop kun je nog wat meer over het boek en de schrijfster vinden. Ook staat er een schitterende trailer op.

Het boek begint gelijk heel sinister en beklemmend. Een hardloper ziet een jonge vrouw in een rode jas tijdens zijn nachtelijke rondje.

Wat is er gebeurt met Ashley Cordova, waarom heeft ze zelfmoord gepleegd?
Scott Mc Grath gaat met twee jonge mensen op zoek naar het verleden van deze bijzondere vrouw. Tijdens hun zoektocht komen ze terecht bij de meest uiteenlopende personages. Ze raken steeds verder verzeild  in de duistere wereld van haar vader.

In dit boek staan veel foto's, krantenknipsels, internetsite's en notities. Het lijkt allemaal zo echt, heel bijzonder! Ook ziet het boek er mooi verzorgd uit, het papier en lettertype echt top. Ik zou dit niet als e-boek lezen omdat het papieren boek er zo bijzonder uitziet.

Op de cover staat dat het een roman is, doordat het een donker en geheimzinnig verhaal is vond ik het eigenlijk meer op een thriller lijken. Het is een boek dat alles heeft. Alles klopt aan het verhaal. Een van de meest bijzondere boeken die ik ooit gelezen heb.

Voor dit boek moet je echt tijd nemen om alles zorgvuldig in je op te nemen, ik heb er bijna twee weken over gedaan. Ik vond het heel jammer ik het boek uit had en was een klein beetje jaloers op de volgende lezer toen ik het net inleverde bij de bibliotheek.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten