dinsdag 21 januari 2014

De weg naar zee

Op een hete zomerdag sleept Tessa haar zevenjarige dochter in een bolderkar door een zwartgeblakerd duingebied. Een verzengende tocht, waarin ze de zeven jaren met Summer overdenkt. Het meisje is niet haar gedroomde evenbeeld geworden, maar dat heeft Tessa er nooit van weerhouden alles op alles te zetten om het beste uit haar kind te halen: een goede versie van zichzelf. Hoe langer ze door het mulle zand loopt, hoe sterker haar het gevoel van mislukking overvalt. De weg naar zee is een trefzeker portret van een moeder die tot het uiterste gaat in haar liefde voor haar dochter en tegelijkertijd zoekt naar het perfecte leven.

Wonderschoon, aangrijpend verhaal over een perfectionistische moeder die haar dochter niet kan accepteren hoe ze is. Tijdens een tocht door de duinen overdenkt ze hun relatie. 


Dit is zo'n boek dat je bijblijft. Als ik weer eens door de duinen loop zal ik zeker aan dit boek terug denken. Aan de gestoorde moeder maar zeker ook aan het vrolijke meisje. Hoe de moeder haar probeert  te vormen naar haar ideaalbeeld, onbegrijpelijk. Toch is er ook heel veel liefde voor haar kind, zodat ik aan het einde een dubbel gevoel over haar had.


1 opmerking: