zaterdag 11 januari 2014

Paradijsoffer

Kort na opstijgen wordt er aan boord van een Boeing 747 met bestemming New York een brief gevonden. In de brief wordt door een terroristische organisatie gedreigd dat de Boeing zal ontploffen als er niet wordt voldaan aan hun eisen. Inspecteur Alex Recht roept de hulp in van Fredrika Bergman, inmiddels werkzaam bij het Ministerie van Justitie, die belast is met een uitwijzingszaak. Terwijl de uren voorbij tikken en Alex en Fredrika uit alle macht proberen deze ramp tot een goed einde te brengen, cirkelt de Boeing in de lucht. De brandstofteller staat bijna op nul.
Met spanning begon ik het nieuwe jaar in Paradijsoffer, het nieuwste boek van Kristina Ohlsson. Ik was erg benieuwd hoe het verder zou gaan met Frederika Bergman en haar team. In dit boek zijn we ruim twee jaar verder, Frederika werkt niet meer bij de politie maar voor het ministerie van Justitie. Toch moeten Alex en Frederika opnieuw samen gaan werken.


Eden Lundell is Chef van de anti-terrorisme eenheid bij Sapo en heeft de hulp van Alex en Frederika hard nodig. In een race tegen de klok proberen ze een vliegtuig dat gekaapt is te redden. Dit in samenwerking met de Amerikaanse overheidsdiensten, wat erg stroef verloopt. Bizar detail is dat de zoon van Alex, tweede piloot is in het gekaapte vliegtuig.


De spanning kwam pas tegen het einde en net als in de vorige boeken van Kristina Ohlsson staat er op het een einde een verwijzing naar een volgend boek, zodat je deze weer moet lezen natuurlijk. Een minpuntje vond ik de vele afkortingen en termen van allerlei overheidsinstanties en afdelingen. Dit maakte het verhaal soms ingewikkeld en deed wat afbreuk aan het leesplezier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten