woensdag 19 februari 2014

Bitter

Als het levenloze lichaam van boekrecensent Karin Post wordt aangetroffen in haar appartement in Oud-Zuid staat rechercheur Lucy Lam voor een ingewikkelde zaak. Er zijn geen aanwijzingen, geen vingerafdrukken; Karins appartement is vlekkeloos schoon. Er is bloed, maar geen moordwapen en geen wond. Al snel blijkt dat haar hele vriendenclub die avond voor een diner bijeen was, en dat al deze zeven 'vrienden' wel een motief hebben voor wat een kille moord blijkt te zijn.

Bitter is de eerste zaak voor Lucy Lam, de wat typische, niet erg collegiale rechercheur van de politie Amsterdam. De moord op Karin Post en de intelligente, verdachte vriendengroep dwingen Lucy om al haar zintuigen op scherp te zetten.
 


Precies zoals ook op de kaft staat vermeld, dit boek is een Whodunit. Een moord, een vriendengroep en een dader. De pas gepromoveerde Lucy Lam onderzoekt deze zaak. Haar huisgenote helpt haar de zaken op een rijtje te krijgen. Door haar scherpe blik komt ze tot de oplossing van deze zaak.

Het verhaal speelt zich af in Amsterdam en deed me wat aan Baantjer denken. Ik was benieuwd hoe alle puzzelstukjes op de plek zouden vallen. Het was niet een heel verrassend boek maar prima voor een paar uurtjes leesplezier.

1 opmerking:

  1. Oei een vermoorde boekrecensent! Dan moeten we nog oppassen met recenseren ;)

    BeantwoordenVerwijderen