woensdag 5 februari 2014

Kom in mijn leven

Als Verónica tien jaar oud is, vindt ze in een oude aktetas van haar vader een foto van een meisje. De foto geeft haar het gevoel dat ze er beter niet naar kan vragen. Na het overlijden van haar moeder ontdekt Verónica een verleden dat haar dichter bij het meisje op de foto brengt.

Laura groeit op in de schaduw van een dominante grootmoeder en met een moeder die zich nauwelijks om haar bekommert. Ze heeft altijd al het gevoel gehad dat er iets niet klopte in haar familie. Dan ontmoeten Laura en Verónica elkaar en herkennen ze de geheimen uit elkaars verleden. Samen ontwarren ze een gecompliceerde kluwen van leugens en manipulatie.
Toen ik in dit boek begon te lezen deed het verhaal me in eerste instantie denken aan één van mijn favoriete tv programma's: Spoorloos. Veronica gaat op zoek naar het meisje dat op een oude foto staat. Wie is dit meisje? 
Ze durft haar ouders er niet mee te confronteren en gaat zelf op onderzoek uit. Als ze het meisje heeft gevonden probeert ze de waarheid over haar afkomst te vertellen met alle consequenties van dien.
Mooi maar traag verhaal waar je echt de tijd voor moet nemen.


De zoektocht speelt zich grotendeels af in Madrid. In deze stad ben ik weleens een paar dagen geweest, leuk om in dit boek wat herkenbare plekken tegen te komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten