zaterdag 15 maart 2014

Adel verplicht

In een poging haar leven een nieuwe richting te geven, accepteert Eline Beek een baan als onderzoekster voor de tachtigjarige Godelieve van Zantinghe. Hiermee treedt zij binnen in de gesloten wereld van de adel: gravin Van Zantinghe is de laatste telg uit een van de oudste adellijke geslachten in Nederland, een vrouw die veel geld bezit en over een groot rechtvaardigheidsgevoel beschikt.
Van Zantinghe is vastbesloten om gedurende de laatste jaren van haar leven al haar geld en connecties in de strijd te gooien om onrecht in de samenleving aan de kaak te stellen. Maar wanneer Eline van de gravin de opdracht krijgt om onderzoek te doen naar een Nederlands farmaco-chemisch concern dat miljarden heeft verdiend aan een dubieus vaccin, zijn de twee vrouwen plots hun levens niet meer zeker…


De mooie kaft met het parelsnoer sprak me aan, het straalt rijkdom uit.

Dit is het eerste boek van een nieuwe serie. De insteek vind ik wel origineel. Eline, de hoofdpersoon wordt eerst uitgebreid bij de lezers geïntroduceerd, gaat werken voor een oude gravin.  Met haar geld trekt de gravin ten strijde tegen het onrecht in de wereld. Ze wordt hierbij geholpen door een oud rechercheur en een hacker. Verder is het een erg kneuterig bedoening met veel thee en koekjes.

Dan is er een verhaallijn over een zaak in Mexico. De verhaallijnen worden om en om verteld en komen mooi bij elkaar. De ontknoping volgt al snel en de zaak komt wat simpel, maar wel met humor tot een goed einde. Het boek is niet erg dik, de schrijfstijl fijn dus ik las het binnen een paar uurtjes uit.

Leuk weetje is dat de schrijfster dit boek onder pseudoniem uitbracht, ze schijnt zelf van adel te zijn en woont in Brussel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten