vrijdag 2 mei 2014

De kraamhulp


Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamverzorgster. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam.
Miriam de Moor, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij haar steeds meer de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin…Met Rotterdam als decor maak je kennis met Didi en haar man. Didi heeft bekkeninstabiliteit en is na de geboorte van haar kindje overgeleverd aan de grillen van haar kraamverzorgster, Hennequin.

Het boek heeft ook nog een andere verhaallijn, dat van Mirjam. Ze werkt bij de politie en heeft geen goed gevoel bij de plotselinge dood van haar broer. Ze komt erachter dat Hennequin zich anders voordoet dan ze in werkelijkheid is. Ze gaat spitten in haar verleden en komt achter de gruwelijke waarheid.

Tijdens het lezen was ik heel lang benieuwd naar het motief van Hennequin. Waarom maakt ze het leven van de pas bevallen Didi tot een hel.

De verhaallijnen komen aan het einde samen in een spannende climax.

2 opmerkingen:

  1. mercie voor de tip, ziet er een heel spannand boek uit

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hallo Riet, het boek ligt hier al een tijdje op de stapel!! Goede keus geweest dus....;)
    lieve groetjes, Syl

    BeantwoordenVerwijderen