zaterdag 28 juni 2014

De wraak van meneer Heming
Waarschijnlijk herinnert u zich meneer Heming niet meer. Hij was de makelaar die u rondleidde in uw nieuwe woning, een gunstige prijs voor u bedong en belde met het goede nieuws dat de koop rond was. Minder goed nieuws is dat hij de sleutel van uw huis nog steeds in zijn bezit heeft.

Waarom hij van alle huizen die hij heeft verkocht uitgerekend uw sleutel heeft gehouden? Simpel. Hij heeft de sleutels van alle huizen bewaard.

William Heming voelt zich zeer verantwoordelijk voor zijn kleine stadje. Hij kent elke straat, houdt van elke stoeptegel en is vastbesloten elke verandering koste wat kost tegen te houden. Daar zou hij zonder aarzelen een leven voor geven. Dat van u, welteverstaan.
Meneer Heming is al vanaf zijn jonge kinderjaren een achterbaks, gluiperig en nieuwsgierig persoontje. Nu hij makelaar is maakt hij van elke sleutel die hij krijgt een duplicaat. Dit geeft hem de mogelijkheid om rond te snuffelen in de levens van de bewoners uit zijn stad. Hij regelt ook goede dingen voor mensen die onrecht zijn aangedaan, zodoende kreeg ik toch een beetje sympathie voor hem krijgt.
Overal naar binnen sluipen, dat moet natuurlijk een keer gigantisch misgaan.

Grappig, origineel en soms wat overdreven, een heerlijk boek om mee te ontspannen. Verwacht alleen geen literaire thriller zoals op de kaft staat. Spannend is het boek echt niet.Geen opmerkingen:

Een reactie posten