vrijdag 13 juni 2014

Het boek Jakab

 Een jonge vrouw rijdt hard door de donkere nacht. Haar man ligt hevig bloedend naast haar. Hun dochter ligt te slapen op de achterbank. En iets verschrikkelijks achtervolgt ze. Iets wat al generaties lang jacht maakt op hun familie.

Binnen de familie wordt een dagboek bijgehouden, over een gerucht. Een schaduw. Een moordenaar. Voor Hannah Wilde is het een essentiële overlevingsgids die haar de drie regels heeft geleerd waar zij zich altijd aan houdt: Kijk over je schouder. Vertrouw niemand. Bij twijfel: vlucht!

Als ook haar dochter in gevaar is, weet Hannah dat ze niet langer kan vluchten en eindelijk het kwaad moet trotseren. En niets in het dagboek heeft haar hier op voorbereid.


Wat een geweldig debuut, deze originele thriller met griezelige elementen.
In dit boek lees je over een familiegeschiedenis met een donkere rand. De familie van Hannah wordt al generaties lang bedreigd door een hosszú életek, een nazaat van een oud Hongaars adellijk volk.

Zeer gedoseerd, in drie verhaallijnen, worden er telkens stukjes van het raadsel gegeven.

Het boek Jakab heeft een heerlijke schrijfstijl, is mythisch, spannend en bevat ook een vleugje romantiek.

Als je je niet stoort aan bovennatuurlijke gebeurtenissen dan is dit boek zeker een aanrader!


2 opmerkingen:

  1. Hmm ik twijfel nog een beetje of dit boek iets voor mij is. Ben gek op spannende boeken, maar het moet ook geloofwaardig zijn en daar doen bovennatuurlijke gebeurtenissen een beetje een afbreuk aan. Maar misschien moet ik het een keer een kans geven..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lastig.....ik ben nu wel benieuwd hoe jij het boek zou vinden. Er zitten wel wat ongeloofwaardige stukken in maar ik vond het niet storend (op een scene na).

    BeantwoordenVerwijderen