dinsdag 1 juli 2014

Aurora

Aurora en Victor waren geliefden. Tot het noodlot toesloeg. Vijftig jaar later ontmoeten ze elkaar weer en geven ze hun relatie een nieuwe kans. Maar het verleden heeft een stem en Aurora een ddmgeheim. Is hun liefde sterk genoeg om zich los te maken uit de klauwen van het verleden?

Verscheurd door heimwee keert de actrice Aurora na een leven in de schijnwerpers terug naar haar geboortegrond. Daar treft ze Victor die altijd naar haar is blijven verlangen. Tegen de achtergrond van het mysterieuze Gallische landschap ontvouwen zich de gebeurtenissen die hen ooit uit elkaar dreven. 

Aurora is een roman over de kracht van verbondenheid tussen twee mensen die overeind proberen te blijven in een maatschappij die hen voorschrijft hoe te leven. Schommelend tussen hoop en vredes, gevoel en verstand, verlangen ze slechts één ding. Elkaar.


Wat als na vijftig jaar de liefde van je leven ineens weer voor je staat?

Deze zin maakte dat ik erg nieuwsgierig werd naar dit boek. Want wat is er gebeurd in zo'n lange tijd?


Ontroerend mooi geschreven deze debuutroman van Cynthia Stijger Aramburu. Om dit prachtige liefdesverhaal in je op te nemen moet je rustig de tijd nemen. Je leest over Aurora en Victor die elkaar na lange tijd weer ontmoeten. Beiden willen niet de eerste stap zetten, ondanks hun liefde die nog zo ontzettend sterk en hartstochtelijk is. Er zit nog heel veel oud zeer bij beiden, samen gaan ze op zoek naar de waarheid omtrent de gebeurtenissen uit het verleden. Tijdens het lezen leer je de hoofdpersonen steeds beter kennen en begrijpen.
Naast dit aangrijpende verhaal speelt ook het ruige landschap van Galicië een grote rol in het boek. Het  geeft een mooi beeld van Spanje. De Spaanse sfeer was zo beschreven dat ik het liefst direct alle plaatsen zou willen bezoeken.Bekijk hier de prachtige trailer....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten