zondag 3 augustus 2014

De laatste vluchtelinge

Ohio, 1850. Vanaf het moment dat ze met een gebroken hart huis en haard verlaat, wordt de Engelse Honor Bright door een familietragedie gedwongen om in een onbekende, ruige omgeving te vertrouwen op de goedheid van vreemden. Ze sluit vriendschap met twee uitzonderlijke vrouwen en raakt betrokken bij de illegale praktijken van de Underground Railroad, een beweging die ontsnapte slaven helpt te vluchten naar het vrije noorden. In haar worsteling om haar eigen plek en stem te vinden, moet Honor kiezen wat ze bereid is te riskeren voor haar overtuigingen.

Als de Britse Honor na een lange zware zeereis in Amerika aankomt zoekt ze steun bij haar  "Vrienden" van de quaker gemeenschap. Ze komt er al snel achter dat het leven in Ohio heel anders is dan in haar thuisland.  Ze heeft vooral erg veel moeite met hun standpunten ten opzichte van de slavernij. Het quilten speelt een erg grote rol in het het verhaal, zelfs haar huwelijksschat bestaat uit quilts.
Dit boek heeft me een kijkje gegeven in het leven van een jonge quaker vrouw, ik wist bijvoorbeeld niet dat ze in plaats van bidden, stil worden in zichzelf. Dit boek is zeker een aanrader voor de dames die van quilten houden. Net als alle vorige boeken van Tracy Chevalier een meeslepend verhaal dat lekker weg leest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten