donderdag 14 augustus 2014

Twee wegen

Twee mannen komen elkaar tegen op een brug. Er volgt een ongemakkelijk gesprek: Tommy en Jim waren vroeger vrienden, maar hebben elkaar al vijfendertig jaar niet meer gezien. Door deze toevallige ontmoeting komen veel herinneringen uit hun jeugd boven, toen ze allebei opgroeiden in gebroken gezinnen en kracht putten uit hun vriendschap. Tommy en Jim zijn ieder hun eigen weg gegaan, maar kunnen niet aan hun veelbewogen verleden ontsnappen.

In het boek "Twee wegen " wordt het aangrijpende levensverhaal beschreven van twee eenzame Noorse mannen. In hun jeugd waren ze boezemvrienden maar door een verhuizing zijn ze elkaar uit het oog verloren. Als ze elkaar plotseling na vele jaren weerzien heeft dit grote impact op beide mannen.

Wisselend lees je over de gebeurtenissen uit het heden en verleden, dit in vaak erg lange zinnen. Hierdoor vond ik het lezen soms lastig. Het verhaal is somber op een mooie manier, met als decor het ruige Noorse landschap. Sommige stukken van het verhaal moet je zelf invullen. Hierdoor bleef ik aan het einde wel met wat vragen zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten