donderdag 27 november 2014

De urenfabriek

Op mijn eerste werkdag als aankomend advocaat zie ik, Felice Jansen, eruit zoals Máxima voordat ze getrouwd was; keurig, jong en lekker fris. Om half negen ’s ochtends fiets ik over de Amsterdamse grachten. Het kantoorpand van Blick & Bleecker advocaten en notarissen is gigantisch. Mijn stage gaat drie jaar duren, daarna een megasalaris met vette bonussen. Wie doet me wat?


Felice komt terecht bij patroon Ria de Roos op de sectie Arbeidsrecht. Ria blijkt een zuurpruim, opgefokt en kwaadaardig. Na een paar maanden is Felice eraan gewend dat ze nooit waardering krijgt. Ze raakt niet meer zo snel in paniek, gaat de beruchte vrijdagmiddag Blickborrel uit de weg, en weet hoe ze zich op zakenreizen heeft te gedragen. Maar de lange kantooruren en extreme werkdruk zijn funest voor haar seksleven. En wanneer de plagerige advocaat Simon steeds meer aandacht aan haar besteedt, gaat Felice grandioos voor de bijl.

Een kijkje in de wereld van de Grote Advocatuur door de ogen van de dappere stagiaire Felice.
Tijdens haar stage op een advocatenkantoor wordt Felice als een slaaf behandeld. Ze moet ontzettend hard werken en heeft nauwelijks nog tijd voor haar vrienden en familie. Haar enige afleiding zijn de vele feestjes, lunches en borrels van de zaak. Hier komt ze in contact met Simon een (getrouwde) advocaat en wordt verliefd op hem. 
Ze gaat zich steeds meer afvragen of dit leven wel is wat ze wil. Als ze wat afstand te neemt en een droomboek gaat maken komt ze tot nieuwe inzichten en ziet dan  wat echt belangrijk is in haar leven. Durft ze het aan om een nieuwe weg in te slaan?

Het boek is geschreven vanuit de ik vorm en gebaseerd op eigen ervaring, Fleur Brockhus geeft je een inkijk in de harde wereld van de advocatuur. Het is vlot en met humor geschreven. Een heerlijk boek om lekker bij te ontspannen.
1 opmerking: